لزوم خروج از نگاه سنتی در آموزش باستان شناسی

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در نخستین همایش باستان شناسی، به خروج از نگاه سنتی در آموزش باستان شناسی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، به مناسبت روز جهانی باستان‌شناسی، نخستین همایش باستان‌شناسی با رویکرد نگاهی بر مطالعات باستان‌ شناختی استان و تاکیدی بر محوطه باستانی شهریئری با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، اساتید دانشگاهی و چند تن از باستان‌شناسان برجسته کشوری و جمعی از دانشجویان ظهر امروز 25 مهر ماه در دانشکده علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

کریم حاجی زاده برپایی چنین محفل علمی با موضوع باستان‌شناسی را به مناسبت روز جهانی باستان شناسی بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: باستان شناسی جزو معدود رشته‌های تخصصی دانشگاه‌ ها است که نیازمند بهره گیری از علوم دیگر به ویژه معماری و تاریخ است و دانشجویان باید با علم به این موضوع، از دانش های میان رشته ای مرتبط نیز بهره بگیرند.

وی باستان‌ شناسی را یکی از کاربردی ‌ترین رشته ‌های نظام مدیریت برنامه ریزی در جهان دانست و افزود: متاسفانه رشته باستان شناسی در کشور زیاد جدی گرفته نشده و دلیل آن هم نگاه تک رشته‌ای به موضوع و محدود شدن اطلاعات باستان شناسان در رشته خود است.

این مقام مسئول با بیان اینکه استفاده دانشجویان باستان شناسی از فرصت های بدست آمده برای شناخت آثار موجود در استان و بهره گیری از اطلاعات و دانش سایر رشته‌ های مرتبط در این حوزه می‌ تواند قدرت تحلیل دانشجویان باستان‌شناسی را افزایش دهد، اظهار داشت: دانشجویان این رشته علاوه بر مطالعه، باید وارد امور اجرایی نیز شوند.

حاجی زاده دانشگاه محقق اردبیلی را به عنوان دانشگاه مادر استان و قطب شمالغرب کشور در رشته باستان‌ شناسی عنوان و تصریح کرد: با افزایش هرچه بیشتر همکاری بین سازمان میراث فرهنگی و دانشگاه ها و مراکز علمی می توان شاهد موفقیت های چشمگیر و تأثیرگذاری در این حوزه بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1394072631